ZEXE se defineşte ca o iniţiaţivă de restaurare a Gastronomiei Româneşti.

Într-o lume unde trecutul și prezentul se împletesc magic, Zexe stă ca o poartă deschisă către o Românie Gastronomică posibilă, un loc unde tradițiile culinare românești sunt nu doar păstrate, ci și îmbogățite cu fiecare farfurie servită. Inspirat de Zamolxis, zeul dacilor, și de Bucureștiul interbelic, Zexe este o invitație de a te alătura cercului de inițiați într-un exercițiu de imaginație transpus în realitate, un efort colectiv de a repune gastronomia românească pe harta valorilor europene.

La Zexe, fiecare preparat este o declarație de dragoste către patrimoniul nostru, un ciclu nesfârșit de mâncăruri uitate și redescoperite, de tradiții culinare pe cale de reapariție, toate sub îndrumarea talentatei noastre chef, Amalia Stanciu. Ne propunem să redăm bucatele românești splendoarea și locul meritat în cultura europeană, într-un cadru care îmbină eleganța cu căldura ospitalității românești.

Te invităm să faci parte din povestea noastră, să gusti din istorie și să te bucuri de o experiență culinară autentică, în inima Bucureștiului. La Zexe, mâncăm cu convingere și bem cu entuziasm, celebrând împreună, la fiecare masă, frumusețea și bogăția gastronomiei românești. Bine ai venit acasă, la Zexe!

Echipa ZEXE

În inima Zexe, unde tradiția culinară românească este reinventată cu pasiune și măiestrie, stă o echipă de vis, un amestec perfect între talent, dedicare și iubire pentru gastronomie. Fiecare membru al echipei noastre contribuie cu un capitol unic la povestea pe care dorim să o împărtășim cu fiecare client: aceea a unei Românii gastronomice autentice, vibrante și pline de savoare.